N201

NLD-N201.svg.pngGoed nieuws voor iedereen die in Nederland woont: we hebben een fantastische Provinciale Weg erbij! De N201. Hij was er al even, maar dat maakt niet uit.

De N201 is een bijna 60km lange weg van de RING van Hilversum naar Zandvoort. Dus als je ’s nachts een koude dip wil nemen, ga via de N221 van Amersfoort langs Soest naar Hilversum en dan knal je hem zo de N201 op naar de duistere zee.

De N201 is een veelzijdige weg. Je rijdt over de Vecht, langs het fort van Cruquius, je komt langs de veelzijdige weggetjes in Heemstede en als klapper op de vuurpijl: de Waterwolftunnel.

De Waterwolftunnel is 1km lang en is gelegd onder de Ringvaart van de Haarlemmermeer. Om de 5m is er een noodtelefoon, dus geen paniek. Vroeger werd de Haarlemmermeer ook wel Waterwolf genoemd, vandaar de naam. Kom je vanaf Hilversum, dan neem je de oostbuis, kom je vanaf Zandvoort, dan ga je door de westbuis.

Schermafbeelding 2018-08-08 om 13.25.05.jpg.png

Ergens halverwege de N201 zit een tankstation met een goed kippenrestaurant, waar ze ook hele lekkere vegetarische kip hebben van De Vegetarische Slager. EN net vóór Cruquius zit Bier&Burgers waar we nog niet geweest zijn, maar iedere keer als we er langsreden we eigenlijk een bakkie wilde doen.

Aan de N201 ligt ook gelegen: Aalsmeer. Hier is een supermarkt aanwezig voor de nodige versnaperingen en drank. Aalsmeer ligt op een perfect plek in het midden en is uiterst geschikt voor een pauze. Er is een koffie-apparaat aanwezig met een grote leestafel. Idee: neem de krant mee! Gooi uw bekertje wel netjes weg, reken af en ga door met de reis van de N201.

In Heemstede is het belangrijk om op te letten. Rijd je netjes rechts? Soms gaat de rechterrijbaan ineens over op een afslag. Hierbij graag links aanhouden om op de N201 te blijven.

Ben je Zandvoort zat en ga je weer richting Hilversum? Pas WEER goed op! Bij het net-verbouwde snelwegencomplex draai je zo de A4 op als je niet links aanhoudt. En om vervolgens weer terug op de N201 te komen, moet je niet de eerste afslag eraf, want dan kom je in het Schiphol-circus.
Nee, neem de volgende afslag en volg die weg. Als het goed is kom je dan perfect uit bij de Waterwolftunnel.

Op de N201 zijn er hele stukken waar je kan gassen met 80 km/u. Het is goed belicht, en waar geen lantarenpalen zijn is het verstandig je zonnebril af te zetten en je te laten leiden door de sterren en de maan. Niets aan de hand.

Waterwolftunnel-908x454
© Radio Aalsmeer

Al met al: Het is thuis komen, de N201. Er zijn genoeg gelegenheden voor iets te drinken en te eten, de weg is keurig en netjes bijgehouden. Wel wil ik de weg 3/5 sterren geven qua lastigheid. Het is bij de N201 niet erop en cruise-controle aan. Nee nee, vaak moet er actief worden deelgenomen aan het verkeer en een afslag worden genomen. Maar dit houdt het spannend.

Dus zit je ’s avonds thuis en weet je niet wat je met jezelf aan moet? Neem een keer de auto, sla de N201 op en knal hem naar Zandvoort voor een duik of een strandwandeling. Maar let wel: De Reis Is Het Doel; de N201.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s