Schoonmaakster Jet

“Onze schoonmaakster Jet, maakt hier met liefde schoon. Zij zou het waarderen dat geen-klanten een kleinigheid voor haar achterlaten.”

Dit hing er. Dit hing boven de wc. Ik moest er al om grinniken toen ik op de wc ging zitten en af en toe draaide ik mij om om nog echt even goed te kijken of dat er wel stond.

Ja, het stond er echt. Schoonmaakster Jet. Prachtig. Schoonmaakster Jet, een gezellige middelbare vrouw. Net iets te veel kilo’s, een schortje om en een uitgezakt permanentje. Al jaren in dienst, altijd in voor een praatje. Geeft je een knipoog als ze je betrapt wanneer je je borsten schikt in je BH of nog even je mascara goed doet.

Ik waste mijn handen en vulde mijn flesje met koud kraanwater. Tot mijn schik kwam er toen iemand binnen. Een schoonmaakster die helemaal geen knipoog gaf toen ze mij zag terwijl ik mijn borsten schikte en mijn mascara bijwerkte. Ze keek eerder geschokt toen ze mij trof in dit tafereel. Ik was geschokt omdat ik mij Schoonmaakster Jet heel anders had voorgesteld.

Ik probeerde een praatje met Schoonmaakster Jet te maken. Ik herstelde en foeide mij voor de vooroordelen die ik had bij ‘Schoonmaaktster Jet’ en de fantasie en associaties die mijn eigenste brein weer had bedacht. Schoonmaakster Jet reageerde met een rood hoofd toen ik met haar begin te praten. Ik begon over een mooie zonnige dag en wilde met haar over het weer hebben, maar ze sprak geen Nederlands. Ze stamelde wat sorry sorry en verdween weer. Volgens mij was dit helemaal niet Schoonmaakster Jet.

Maar huh? Waar is Schoonmaakster Jet? Is ze misschien ziek? Krijgt Schoonmaakster Jet nu wel die vijftig cent die ik op het schoteltje heb gedeponeerd. Gewoon, omdat het ik het haar gun. Ook al was ik wel een klant (ik had immers een cappuccino gedronken).

Ik was zo van mijn a propos dat ik het ook niet aan de medewerkers van het Grand Café heb gevraagd waar Schoonmaakster Jet was. Misschien ga ik van de week nog even langs en kijk ik of Jet al beter is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s