Mannen en vrouwenwc’s

Ik weet het niet meer.

Maar ik weet wel dat als ik in een rij sta met vijf vrouwen voor mij en drie vrouwen achter mij, ik zo snel mogelijk naar de wc wil. Want waarom sta ik anders in die rij? En dan zijn er twee wc’s: een wc speciaal voor mannen en een wc speciaal voor vrouwen. En wij, de rij met vrouwen, wachten braaf tot we om de beurt die ene wc bezetten. Terwijl daarnaast nog een lege wc is, waar af en toe dan toch een man op glipt.

De man in kwestie loopt langs de dames, gaat de wc binnen en doet meteen zijn behoefte. Terwijl wij op onze beurt wachten. Sommige mannen kijken dan een beetje beschamend, dat zij de rij voorbij lopen met een privilege van ‘man zijn’. HALLO daar is hij mee geboren, daar heeft hij helemaal niets voor hoeven doen hoor!

Terecht dat die mannen met zo’n beschaamde blik naar ons kijken. Het is ook niet eerlijk. Het voelt een beetje zoals in de rij van een pretpark. Ken je dat? Er is nu in Walibi, Slagharen, Hellendoorn, Efteling -ergens!- een ticket waarmee je de hele rij kan passeren en als een van de eerste in een karretje mag gaan zitten. ALS JE MAAR MEER BETAALT. Sowieso een heel belachelijk idee, concept en uitvoering. Schandalig zelfs. 

En dan in de wc-vorm. Iedereen op hun telefoon of chagrijnig zuchten. Geen gesprek mee te voeren, dat zou het wachten misschien nog wat leuker maken.

Goed, ik vind mannen- en vrouwenwc’s onzin. Maak het gewoon unisex. Of vrouwen: Ga je gewoon op die mannenwc. (en mannen, rond 2u in de nacht in de kroeg staan jullie in de rij. Ga dan op de vrouwenwc. Bril wel weer naar beneden!) Aju.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s