Hendrik het Hert

Deense Hendrik wist wat geluk was. Hij was jong en barstte van de energie. Het was een goed seizoen en er waren genoeg bessen en bladeren om van te eten. Zijn voedsel kreeg genoeg voedingsstoffen binnen, de regen kwam regelmatig met bakken uit de hemel.

Het was een herfse dag en Hendrik sprong en sprintte door het uitgestrekte landschap. Heuvel op, heuvel af. Zijn lichaam was in topvorm en soms baalde hij daar wel van. Niet altijd kon hij goed en effectief zijn energie kwijt.

Daar ligt onze Hendrik.
Daar ligt onze Hendrik.

De donkere wolken raasden over de zee en bevlekten de zon. Duistere schaduwen gingen in groepjes over de tarwesprieten. Hij bewoog mee met de wind en sprong er over en tussendoor. Hendrik was gelukkig.

Natuurlijk was hij een hert en had verder geen idee over voortplanting, hij dacht er wel eens over, maar vond het nog te vroeg. Hij was zelf nog een jong dier.

Hendrik keek rond en rook de aankomende regengeur. Een paar konijnen deden een paar meter verder waar ze voor geschapen waren.

Een golf van angst ging door zijn lichaam. Hij rook een mens en hoorde geschreeuw. Het kwam dichterbij. Hendrik had dit nog nooit meegemaakt, maar zijn instinct nam het over.

Hij rende weg. Rende tussen de weilanden, over de uitgestrekte vlakten. Hij keek niet om, maar hoorde het geluid nog steeds dichterbij komen. De vlakten waren mooi, maar gaven geen beschutting. De struiken waren de beste oplossing.

Wat bleek? De struiken vormden een hek voor de krijtrotsen. Hendrik sprong door de struiken en viel in het diepe.
Beneden brak hij z’n nek en was op slag dood.

Gelukkig hoefde hij zich geen zorgen meer te maken over de voortplanting en had hij een mooie laatste dag.

Advertenties

Een gedachte over “Hendrik het Hert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s