Twee (bijna) identieke auto’s voor de deur

Een hoekhuis in een normale woonwijk, niet te groot en niet te klein. Op de oprit links van het huis stonden twee kleine auto’s geparkeerd. Geen gezinsauto’s. Waarschijnlijk zouden de derde en vierde meerijders zich doodergeren aan het lage dak.
Wat zouden de bewoners hebben gedacht? Ik stel mij zo voor dat man en vrouwlief op de bank zaten en net halverwege De Wereld Draait Door, daar tijdens de muziek, die iets te progressief en te modern voor hen was, een conversatie startten. Vriendin, tevens steun en toeverlaat van mevrouw des huizes, liet vallen hoe makkelijk dat tweede karretje voor de deur was. Zeker nu ze de kleinkids had op te halen bij haar dochter. Haar dochter van 1 meter tachtig en maat 36, was te druk voor haar kinderen door haar grandioze carrière. Zij moest natuurlijk ook op de centen letten, dus mocht haar moeder op de kids letten.

“Schat, waarom nemen we niet een tweede auto erbij? Gewoon een kleintje voor mij en mijn boodschappen.”
“Oh dolle vrouw, wat een heerlijk impulsief idee toch weer! Maar laten we matchen, neem dezelfde als die we nu hebben.”
“Nee, ik wil niet zo’n zelfde, iets anders.” (“Ik ben een persoonlijkheid, hoor!” Zou nog volgen, maar dat zou bits uit de hoek komen. Dat kon ze op dit moment niet maken.)

Waarom dezelfde? Waarom bijna identiek aan de vorige? Dat is zoiets als het uitzoeken van een tweede hond die matcht met de eerste. Een golden retriever en daarna een zwarte labrador. Rassen kunnen goed met elkaar overweg, dol op water, maar toch net iets anders. Doe mal.

Nu is het wel zo dat je tegelijk met de honden uit wandelen gaat. Of je moet erg wanhopig zijn in je sociale contacten en hond per persoon een rondje maakt voor de buurtcredits.
Nee, jij en je twee honden lopen samen. Mits je daar iemand voor inhuurt, dan word jij niet gezien met de twee vloekende honden, maakt ook niet meer uit welke rassen je kiest.

Enfin, je gaat niet tegelijk in twee auto’s rijden. Dat is raar.

Klaar.

Advertenties

Een gedachte over “Twee (bijna) identieke auto’s voor de deur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s