De interesse diep van binnen

Iets positief ontvangen is niet zo moeilijk. Je luistert, verwerkt het, zet een glimlach op je gezicht en zegt: ‘Goh, wat leuk!’.

Dat kan iedereen. (Deze dagen hád je goed kunnen oefenen met ‘De beste wensen!’, ‘Hele zalige dagen!’ en ‘Fijn uiteinde!’ met een oprecht gezicht en stemkleur naar andere mensen toe. Ben ik weer te laat met dit geweldig advies. Ach, je had het ook zelf kunnen bedenken.)

Ook al fake je het, het is nooit nep. De boodschapper geeft het een goed gevoel en dat is belangrijk. Dus het is niet nep. Niets is nep. Eigenlijk is –alles– echt. Het is belangrijk om andere mensen een goed gevoel te geven. Jij vindt het toch ook fijn om een goed gevoel te krijgen? Een compliment te ontvangen, wedervragen te krijgen op een enthousiast idee dat je net hebt uitgewerkt en waar je veel te lang over hebt verteld. Iets heeft een grote rol aangenomen in je bestaan, ook al duurt het een dag, jij wilt het er even over hebben en dan EIS je van de ander een goed (bedacht) antwoord. Eigenlijk zijn we allemaal snobs. “Het moet gaan zoals ik wil!” (Niet liegen, wees eerlijk. Ook al houd je van verrassingen en het ‘onbekende’. Ga weg.)

De wereld gaat voor je open. Met zulke simpele dingen.

Ok? Hebben we het?
Goed.

En nu de les die we geleerd hebben uit dit verhaal: optimisme zit in de mens. Dus waarom moeite doen. Het zit toch in je en het komt er ooit wel eens uit. Diep diep diep van binnen rot het weg. Tot zwart pulp.

Ja, want zonder hoop, lieve mensen, zonder hoop…

Advertenties

2 gedachtes over “De interesse diep van binnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s