Marijke, panama-expert

Collega Marijke, type fanatiek met en over alles, koffie-expert -zo doet ze zich voor-, wil Panama bezoeken en daar de koffiepluk van A tot Z meemaken.
Ze houdt steevast aan Loney Planet, en ze moet en zal er ook een hebben in de Panama-editie. Tot gevolg een neurose als ze er achter komt dat desbetreffende winkel met 30% korting, deze niet heeft. “De Nederlandse leverancier van Lonely Planet is failliet.”
Maar een andere gids, nee, dat is te avontuurlijk voor Marijke. Dat is te ‘commercieel’, waarop de verkoper zegt -man van zestig die alle landen wel eens gezien heeft, uiteraard gewoon zónder gids-: “Commercieel? Op iedere hoek zie je iemand staan met een Lonely Planet. Iedereen heeft er een. Natuurlijk is het commercieel, álles is commercieel.”
Daar had college Marijke niet van terug. Maar ze is eerlijk en heeft haar trots aan de kant gezet. “Dan heeft u mij al bijna overtuigd.”
Ja, het leven van een reiziger. Het begint bij een gids en het eindigt in een reisboekenwinkel. Voor Marijke waarschijnlijker een espressobar.

Advertenties

Een gedachte over “Marijke, panama-expert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s