Paradox van de mens

Scharreleieren.

Scharrelkippen.

Waarom bestaan deze wezens? Omdat wij, als mens, het zielig vinden om dieren te hokken. In legbatterijen. Dat is zielig. Kippen hebben ook gevoel.

Wie bedacht deze fokmethode voor kippen? De mens. Is het natuurlijk? Ach, wat niet, wat wel. Oké, de mens heeft het uitgevonden dus we noemen het niet-natuurlijk.

Kippen in hokjes, zij leven enkel om anderen te voeden. Is dat niet het hele idee van het leven op Aarde? Ik noem een Survival of the Fittest (incorrect voorbeeld, maar dat scherpt dit artikel lekker aan in het cynisme), een Circle of Life. Je hebt carnivoren en herbivoren in de wereld -en omnivoren haha en meer ja-. Dat is een feit. Maar de mens verpest alles.

Mensen worden ineens vegetarisch, omdat het zielig is. Niet zozeer om dieren op te eten (die heb je ook, maar zijn niet serieus te nemen). En dan altijd de reden geven: ‘Mensen hebben geen vlees nodig’, maar wel de hele dag aan vleesvervangers (zoals soja en courgette) te zitten. Ook zou regelmatig quilten helpen. Nee, gewoon, omdat het fokmateriaal is geworden.

En wie heeft dat bedacht? De mens. Dus als de mens er niet was geweest, waren de vegetariërs geen vegetariërs geworden! Alles zou dan biologisch en ‘netjes’ zijn.

Huh?

Ja. Slaat nergens op. Het is menseigen om empathie te hebben voor andere wezens. Zoals hoe kippen of varkens zich voelen. Niemand weet of zij wel doorhebben dat ze KEIHARD misbruikt en vooral gebruikt worden. Wat interesseert hen het. Wat moet ons het interesseren? Wij moeten toch ook leven? En de mens kan vlees verteren, het is gezond dus ik neem aan dat het een goede voedingsbron is. Het is de natuur.

Maar de natuur bestaat niet meer. Nee, inlevingsvermogen heeft het overgenomen.

Advertenties

2 gedachtes over “Paradox van de mens

  1. De Aarde is van de mens want de mens is oppermachtig en wij mogen lekker doen en laten wat wij zelf lekker willen lekker puh. Is dat niet de reden dat we er überhaupt aangaan eind dit jaar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s