Onbeschofte koffers

De trein zat vol. Het was spits. Ik zat in de trein naar Schiphol. De oude. De Duitse. De trein waar je in de eerste klas wilt zitten. Met een bistro en oude geuren.

Er stonden mensen in het halletje bij de hokjes. De hokjes waar ik altijd aan Harry Potter moet denken. Alleen dan lelijker. En geen Harry Potter gevoel als je er dan ín zit.

Het was druk en er stonden mensen. Ook zaten er mensen in de trein die naar Schiphol moesten. En dan het vliegveld Schiphol. Met koffers enzo.

De personages die in dit artikel een grote rol spelen, zijn mensen bij wie iedereen rillingen krijgt. Behalve zijzelf, uiteraard.

Ze zaten in een vierzits. Met hun grote koffers op de tweezits tegenover. De tafel was beladen met tijdschriften die het daglicht niet kunnen verdragen.

Ze praatte luid. Iedereen keek geërgerd, maar er iets van zeggen. Nee. Hun korte, geblondeerde haren zwierden vrolijk met de snel bewegende hoofden mee.

Er stonden mensen in het halletje. Ze hielden zich vast aan de wanden. Een oude man stond op en tilde zijn koffer boven zijn hoofd. De koffer belandde in het daarvoor bestemde rek.

De personages hadden niets door. Een meisje naast mij, aan de andere kant van het gangpad, stond op en liep naar de wezens toe. Ze verzocht vriendelijk om de koffers weg te zetten zodat meerdere mensen konden zitten.

Je had de gezichten van de twee dames moeten zien. Alsof het meisje gek was. Alsof zij HUN koffers ergens anders zouden neerzetten. Ze keken verwaand, arrogant en achterlijk het meisje aan. En dan de vervelende arrogantie. Niet de slimme, hooghartige. Nee, de volkse arrogantie. De Geert Wilders Volgers-arrogantie. Ja, ze stemden ongetwijfeld op Geert.

Afschuwelijk.

Het meisje bleef staan. Er gebeurde niets. Toen ging ze weer zitten.

Eind.

Advertenties

9 gedachtes over “Onbeschofte koffers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s