Draco Malfoy

Deze man is intrigerend. Hij is sluw, slecht, charmant en slim. Niet te vergeten dat hij rijk is en in een groot landhuis woont. Hij is voor niets bang, wat hem aantrekkelijk maakt. Met zijn witte haren strak naar achteren, deinst iedereen voor hem weg.

Dit personage heb ik nooit begrepen.

In de eerste twee films was hij een echte held. Daarna… bergafwaarts. Hij is de grootste teleurstelling van de Potter-reeks. En dat is knap, want de laatste tien minuten van Harry Potter 7.2 waren echt afschuwelijk en geeft een vieze nasmaak.

Malfoy is niets. OKÉ. Hij is nog steeds rijk, maar dat komt meer door de rijke familie en niets door eigen wilskracht. Hij durft niets. Hij moest zelfs HUILEN … serieus. HOE kun je huilen terwijl je een hulpje bent van onze Lord Voldemort. Hij rent voor alles weg en hij is een grote meeloper.

Zoals hij in het laatste deel als een bang kind terug geroepen werd door zijn ouders. Hij kwam als een mak schaap. Met een bange blik in zijn ogen. Toen hij een omhelzing kreeg van Voldemort. Wat een jongen. Wat heb je nou aan zo’n man.

Hij leek zo geweldig. Iemand die het ging maken. Iemand die Voldemort zou overmeesteren en zelf de macht zou willen en, het belangrijkste, zou krijgen.

Maar hij kan het niet, hij kon niet eens Perkamentus vermoorden. Laat staan Potter doodongelukkig maken tijdens colleges. Beetje treiteren, daar bleef het bij. Met zijn handlangers.

Wat een verschrikking.

Advertenties

6 gedachtes over “Draco Malfoy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s