Rechercheur onderzoekt

Er is een vrouw vermoord. Waarschijnlijk al 20 jaar en nog geen enkel spoor.

De rechercheur richtte zich op het meisje met de witte jurk, dansend op het groene gras. Ze leek een jaar of zestien. Hij keek op de papieren die hij had gekregen. Lynn, een meisje van zeventien met een gedachtegang van een zesjarige. Hij deed zijn hoed van zijn hoofd en veegde met zijn mouw wat zweet van zijn voorhoofd af. De rechercheur zette een stap naar het meisje.
“Ben je lekker buiten aan het spelen?” vroeg hij, wanneer hij zich bukte. Het meisje, dat nu met bloemetjes een krans aan het maken was, keek op.
“’Ben je lekker buiten aan het spelen?’” citeerde ze, “Denk jij dat ik achterlijk ben?” Ze stond op.
Hij voelde al zijn bloed naar zijn hoofd stromen. Hij wierp nog een blik op het papier en verfrommelde het. “Sorry, neem mij niet kwalijk, ik dacht alleen..”
“Het meisje zit in een kliniek, dus is ze gek, gestoord, achterlijk?” zei ze fel.
De rechercheur kleurde nog roder dan hij al was. “Nou eigenlijk..” stotterde hij. Hij bedacht net een manier om er met een professionele manier mee om te gaan, maar op dat moment lachte ze. Ze boog naar hem toe, alsof ze iets in zijn oor wilde fluisteren.
“Ze zeggen dat ik prettig gestoord ben, maar eigenlijk doe ik net alsof.” Ze knipoogde en rende naar het gebouw. Zuchtend bleef hij staan. Omgaan met afwijkende mensen had hij onderschat. Hij bedankte zijn baas in zijn hoofd en gromde zacht. Daarna deed hij zijn hoed weer op en volgde het meisje naar het grote, oude gebouw.

Advertenties

5 gedachtes over “Rechercheur onderzoekt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s