Lomography

Ik en fotografie. Apart verhaal.

Een jaar geleden was ik helemaal fan van de digitale spiegelreflex. Ik wilde met mijn camera de wereld veroveren en dat doen via de kunstacademie.

Daar zag ik vanaf en ben ik mij meer gaan richten op het schrijven. Door de specialisatie wijziging is de interesse voor digitale fotografie gedaald. Totdat ik in contact kwam met het analoge. De richting ‘lomografie’. Een andere wijze van fotograferen.

Wat het nou eigenlijk inhoud is voor iedereen anders. Het is niet meer streven naar een perfect beeld, maar kijken wat eruit komt.

Aparte speelgoed camera’s van het merk ‘Lomography‘ -met een niet-speelgoed prijs- en allerlei soorten lenzen. Vier lenzen, groothoek (fisheye), kleuren flitsen, speciale ruis. Alles is mogelijk.

Het nadeel is natuurlijk dat het veel duurder is dan digitaal. Rolletjes kopen, laten ontwikkelen en laten afdrukken als je dat wilt.

Ik heb het er voor over en heb er veel plezier van. Hier mijn lomography site voor mijn foto’s. Ik heb net mijn fisheye foto’s erop gezet.

http://monlomoly.tumblr.com/

Advertenties

7 gedachtes over “Lomography

  1. Leuk zeg :) Ik kan er echt van genieten als mensen een passie hebben, wees er maar echt blij mee! Ik zou zelf ook wel meer foto’s willen maken, maar heb geen eigen fotocamera…. Heb hem wel voor mijn verjaardag gevraagd, dus we zullen zien!!

  2. Toffe foto’s! Analoog werken kan inderdaad prijzig zijn, ik heb zelf nog met een analoge Nikon F50 gewerkt. Ben er wel achter gekomen dat Dixons vrij goedkoop is in ontwikkelen en afdrukken. Voor 5 euro ben je daar klaar, ongeacht het aantal foto’s. Scheelt behoorlijk met bijvoorbeeld Kruidvat en de kwaliteit is prima.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s