Amerikaanse humor in Comedy Live slecht ontvangen

De eerst aflevering BNN-serie Comedy Live is slecht ontvangen met half miljoen kijkers. Alweer probeert initiatiefnemer en tevens cabaretier Jan Jaap van der Wal een Amerikaanse show naar Nederland te halen.

Na The Daily Show op Comedy Central, heeft Van der Wal een nieuw project bedacht. Dit keer is het een Nederlandse versie van de Amerikaanse sketchshow Saturday Night Live. Hij probeert het Amerikaanse programma’s naar Nederlands te halen. Zijn vorige poging bij The Daily Show mislukte. Het programma was drie weken te zien op Comedy Central.

De komende zes weken wordt het programma elke zaterdagavond live uitgezonden. “Dat het allemaal rechtstreeks wordt uitgezonden, zorgt wel voor extra spanning”, zegt Jennifer Hoffman. Doordat het live is, voelen ze meer druk. “Veel grappen van ons zijn impulsief, ik hoop dat alles echt over komt.”

In Comedy Live speelt een achtkoppige cast sketches, er is een vaste liveband en elke week komt een beroemde gast langs. Net als in het Amerikaanse voorbeeld. Joris Linssen was de eerste gast in de show, ook Mark Tuitert en Henny Huisman komen in de aankomende afleveringen langs. “Saturday Night Live is een ode aan New York; wij brengen geen ode aan Amsterdam”, zegt Van der Wal.

Van der Wal liet eerder weten zich niet druk te maken om de kijkcijfers van het programma. “Het belangrijkste is dat we het zélf leuk vinden om te maken”, zegt hij.

Het cabaretteam van Comedy Live bestaat onder andere uit Jan Jaap van der Wal, Lies Visschedijk (Gooische Vrouwen), Jennifer Hoffman (Westenwind, Spoorloos verdwenen), Sander van Opzeeland (Kopspijkers, Koefnoen) en Henry van Loon (Van Zon op Zaterdag).

De meningen over het nieuwe programma zijn verdeeld. Op Twitter kwamen er verschillende reacties binnen. “Wij hebben gewoon niet de humorcultuur als de VS en UK en moeten dat niet willen imiteren”, oordeelt een Twitteraar. “Op zich heeft het wel potentie denk ik, dat #comedylive. Maar veel echt leuke satire is er sinds #kopspijkers niet geweest.”

Advertenties

2 gedachtes over “Amerikaanse humor in Comedy Live slecht ontvangen

    • Ik heb het geschreven als een ‘objectief nieuwsartikel’ maar ik kan er zo een satirisch en sarcastisch bericht over schrijven. Ik vind dit zó kansloos! En inderdaad, die Van der Wal vind ik ook niet grappig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s