Crystal Clear belazert consument

ZWOLLE – De kristalwerking in Crystal Clear Shine verandert niets aan je gezondheid of uitstraling, dit blijkt uit het onderzoek van foodwatch. Volgens fabrikant Vrumona zou de kristalwerking in Crystal Clear Shine niet alleen gezond zijn, het zou je ook laten stralen. Daarnaast wordt het nuttigen van zoetstoffen, die in het drankje aanwezig zijn, steeds vaker in verband gebracht met overgewicht. Vrumona doet daarom aan onzinmarketing, vindt foodwatch.

Foodwatch is een onafhankelijke non-profit consumentenorganisatie, die actief is in Nederland en Duitsland. Foodwatch roept samen met consumenten fabrikanten op tot eerlijke, heldere informatie over voedsel en dranken.

Kraanwater moet in Nederland aan hogere eisen voldoen dan bronwater, zoals Crystal Clear. De eventuele extra mineralen in bronwater zijn bij een normaal voedingspatroon en het drinken van kraanwater net zo overbodig als de toegevoegde vitamines. Daarbij is water uit flesjes zelfs 400 tot 1000 keer duurder dan kraanwater.

“Opnieuw gaat het hier om een misleidend en volstrekt overbodig product”, zegt Bart van Opzeeland, directeur foodwatch Nederland. Vrumona beweert dat Variant Crystal Clear Shine Cranberry & Vlierbloesem genoeg “zuiverende” cranberry bevat dat het een “echte beautyinjectie” is. In het drankje zit 0,01 procent cranberry, te weinig voor effect aldus Foodwatch. Consumenten die normaal eten, krijgen vanzelf evenveel van deze voedingsstoffen binnen, daarbij houdt het lichaam deze vitamines niet lang vast.

Volgens Vrumona zou de aloë vera in Crystal Clear Shine reinigend en verzorgend werken. De plant wordt vooral in crèmes gebruikt. Bij inwendig gebruik heeft aloë vera hooguit een laxerende werking. Dat is voor een gemiddeld persoon niet reinigend of gezond.

Dankzij de zoetstoffen in het drankje, bevat Crystal Clear Shine weinig calorieën. De veiligheid van zoetstof op lange termijn is niet bewezen. Wetenschappelijk onderzoek legt inmiddels verbanden tussen consumptie van zoetstoffen op lange termijn en overgewicht. “Zolang zoetstoffen in verband worden gebracht met overgewicht horen deze niet thuis in ‘zogenaamd’ gezonde producten”, concludeert directeur Van Opzeeland.

bronnen: ANP, foodwatch.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s