Een nieuwe Downham

Na haar indrukwekkende roman Voor ik doodga, heeft Jenny Downham een nieuw roman op de markt gebracht. Een roman waar allerlei levens door elkaar spelen en samen vloeiend tot een bittere strijd. Jij tegen mij.

Behoorlijk onder de indruk was ik van het boek Voor ik doodga. Even kort: Tessa heeft nog maar eventjes te leven en wilt er alles uithalen wat mogelijk is. Ze stelt een lijstje samen met wat ze wilt doen. Seks, drugs, beroemdheid… uiteindelijk wordt ze verliefd. Het verhaal op zich is niet erg sterk, maar hoe Downham schrijft, dát is interessant.
“Mikey en Ellie zijn twee tieners die elkaar op een vreemd moment ontmoeten. Het is liefde op het eerste gezicht, maar dat is voor beiden niet gemakkelijk. De twee verschillen op veel manieren. Zo is Mikey arm en komt uit een gebroken gezin − hij moet zijn zusje naar school brengen omdat zijn moeder te dronken is. Ellie daarentegen is rijk en afkomstig uit een liefdevol gezin. Maar een nóg belangrijker punt is dat ze beide behoren tot één van de families die lijnrecht tegenover elkaar staan in een rechtszaak. Want Karyn, één van de zusjes van Mikey, beschuldigt de broer van Ellie (Tom) er van haar verkracht te hebben. Tom ontkent in alle toonaarden. Niemand weet wie er de waarheid spreekt, of is er toch iemand die meer weet?” Bron: http://youngadultboeken.nl

Nu het nieuwe verhaal. Jij tegen mij belooft een ingewikkeld verhaal te worden. Allerlei verhaallijnen door elkaar en waarschijnlijk wordt de lezer het verhaal helemaal ingezogen.
Vooral de persoonlijke emoties van Ellie over haar broer en Mikey over zijn zus moet goed beschreven zijn. Ellie en Mikey nemen het beide op voor hun familie.
Ik hoop echter niet dat het met een goed eind eindigt. Dat zou jammer zijn. Ik heb hem nog niet gelezen. Ik ga hem deze week kopen en dan ga ik er nog een recensie overschrijven. Beloofd.
Advertenties

Een gedachte over “Een nieuwe Downham

 1. Hi! Ja klopt inderdaad, ik schrijf op dinsdag voor mode!
  JIj hebt ook een leuk thema! Past ook helemaal je blog:)

  Dankje voor je comment! Dat klopt helemaal, we houden
  ons voor de gek. Want wie wordt er noi écht gelukkig
  van al die dure maar mooie spullen om zich heen?;)

  Ik heb het vorige boek met een brok in mijn keel uitgelezen,
  erg benieuwd naar dit boek! Zeker gezien de ingewikkelde
  verhaallijnen etc.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s