Nee, de mensheid dan

Nee, het is niet koud.

Kan iedereen stoppen met zich aan te stellen. Het was maar -5 afgelopen dagen. “Maar de gevoelstemperatuur is -15 hoor.” Ze wijzen allemaal naar Helga van Leur. Oké, dan voelt het al -15. Nou en. Dat is niets. De mens is zo zwak.

Op de laatste zin van de vorige alinea kan ik wel uren over doorgaan. Waarom bestaat de mens eigenlijk nog? Wat een zwakkelingen zijn wij. Enkel omdat wij ‘slim’ -wat is slim- zijn overleven we. Echt niet omdat we zo sterk zijn. EN AL HELEMAAL NIET NU. Misschien toen we nog echt in de natuur leefden, toen misschien iets meer. Maar nog steeds niet veel.

Nee, echt niet dat ik de mens adoreer.

Het milieu, wat leuk dat mensen daarom geven. Het klimaat blabla. Boeiend. Wat is een mensenleven. De tijd dat de mensheid leeft, is een piepklein detail in alles. De aarde herstelt zichzelf gewoon weer als de mens uitgestorven is.

Onlangs was er een tv programma over het bewust worden van het klimaat en hoe we dat naar de puin helpen. Onze vriend Prem deed mee, maar anders dan de rest.

“Douche allemaal zo lang mogelijk, hè, lekker warm.”
Er was net gezegd dat rijst slechter is dan aardappelen.
“Wat eet jij het liefste Prem?”
Je raadt het al.
“Rijst, rijst, rijst, vlees, vlees, vlees.”

Iedereen mopper de mopper. Maar ik geef hem gelijk. Laat iedereen maar lekker biefstuk eten, lang douchen, rijst eten in plaats van aardappels.

De evolutie is weg. Niets kan zich fatsoenlijk evolueren. Sterft een dier uit, omdat er een erfelijk DNA afwijkend gen is? Redt het dier! Hup geld inzamelen. “Oh nee, dat dier is alleen maar in een dierentuin. We moeten wat doen. Laat de kinderen van WNF Rangers geld inzamelen!” Laat dat dier lekker uitsterven. Zo hoort het.

Nee, ik heb niets positiefs te zeggen vandaag.

Ik wilde enkel een klein stukje schrijven over het aanstelgedrag van de mens over dit weer, en al mijn frustraties over de mensheid komen eruit. Ach daar heb ik een blog voor.
Advertenties

Een gedachte over “Nee, de mensheid dan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s