Geld verdienen met mannen te verleiden

Ik ben een stoere vrouw, oh wat ben ik stoer. Ik heb geen man nodig, nee alleen geld en aanzien. Laat dat aanzien maar zitten, als ík mij maar prettig voel. Ik wil aan mijn trekken komen, kan mij niet schelen wie ik kwets. Há wat ben ik stoer!

Dat moet Heleen van Royen bedoeld hebben met de personage in haar boek ‘De Mannentester’. Victoria Kramer verdient haar geld als zogenaamde mannentester. In het breedste zin van het woord. Ze krijgt opdrachten van verloofden of echtgenotes van mannen die ze niet helemaal vertrouwen. Aan Victoria de taak alles uit de kast te halen om de mannen te verleiden. Als ze happen, is er weer een taak volbracht en weer een scheiding ingang gezet.

De roman leest prettig en snel. Hap slik en het boek is uit. Ongelooflijk veel seks en een klein ding dat hele tijd terug komt. Tegen al haar principes in wordt Victoria toch verliefd. Cliché, cliché. Ook wordt ze verliefd op een robot. Het thema robots komt in het hele boek terug, maar ik vind dat geen goede keuze. Het staat totaal los, geen enkele link. Deze legt Van Royen wel –dat Victoria op een robot lijkt-, maar ik vind het niet toepasselijk.

Victoria moet verschillende mannen testen. Een sexy gitarist die de harten verovert van dames met zijn stem. Victoria ontrafelt met haar ultra knappe uiterlijk –en pruik- hoe de vork in de steel zit. Ook komt ze terecht in een rijke familie waar de schoonzoon en schoonmoeder het met elkaar doen op party’s. Drugs, seks en veel lawaai, dat soort feestjes. Manlief weet van niets, hij zorgt voor het geld. De schoonmoeder is ook nog eens biseksueel dus Victoria komt weer in een dolle boel terecht.

Al Van Royen haar boeken zitten vol met seks en gaan altijd over de topvrouw die het wel even zal maken in de wereld. Naar mijn idee dan. Neem De Gelukkige Huisvrouw, zij is een carrièrevrouw en wil geen kinderen, alleen seks. Neem De Ontsnapping, nog erger. Een vrouw die haar burgerlijke leven niet meer aan kan en een neger met een dikke penis inhuurt voor seks. Natuurlijk zit hier weer een lang verhaal achter, maar uiteindelijk komt het op hetzelfde neer.

Ondanks deze negatieve kritieken leest het makkelijk weg, is het amusemerend en is het niet vervelend om te lezen. Hoe Victoria de mannen verleidt is goed geschreven. Erg veel sfeer –misschien wat te veel-. Heb je niets beters te doen, houd je van chicklist of wil je een leuk meidenavondje: dit is je boek.

Advertenties

Een gedachte over “Geld verdienen met mannen te verleiden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s