SINT de film

Wat is er toch een tumult om de film SINT van Dick Maas. De Wereld Draait Door ging erover vandaag, RTL Boulevard zeikte er op hun manier weer over. Ik snap het niet. Het gaat over Sinterklaas en het moet gelijk voor kind-correct zijn. Het wordt toch een hartstikke leuke film?

SINT is een film over Sinterklaas. En eindelijk niet over hoe fijn, lief en goed hij is. Nee, de Sinterklaas in deze film is vermoord op 5 december en elke volle maan op 5 december komt hij tot leven om iedereen eens lekker de grond in te boren. Letterlijk. Omdat er nogal veel geweld in voor komt is het niet geschikt voor kinderen. Dick Maas ontneemt Sinterklaas, die altijd voor het kind is, van kinderen. In plaats daarvoor is Sinterklaas eens voor ouderen.

Er wordt mensen afgeraden om met hun kinderen niet eens naar de bioscoop te gaan waar SINT draait. De posters kunnen schikbarend zijn, mensen kunnen over de ‘Goed Heilig Man’ praten en dit zouden kinderen niet aankunnen. De hype is vooralsnog kinderen voor te liegen over Sinterklaas zijn bestaan.

Ik zie Sinterklaas als een gezellige tijd, niet eens zozeer omdat het Sinterklaas of kerst is, maar gewoon koud buiten – warm binnen. Dat gevoel. Als je aan Sinterklaas doet, lootjes strekken of met kleine kinderen, dan gaat het om de kadootjes en de gezelligheid met familie. Heel Sinterklaas hoeft daar niet aan toe te komen. We kunnen toch ook afspreken met z’n alle dat we Sinterklaas afschaffen en gewoon 5 december pakjesavond zien als tja… pakjesavond? Zonder Sinterklaas en pieten. Kunnen we dáár ook weer op bezuinigen.

Advertenties

Een gedachte over “SINT de film

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s