Treinblunder

ZWOLLE – Het is toch niet te geloven. Eerst besluiten om de trein te laten gaan om de volgende te nemen en dan twee achter een volgend te missen. Het overkwam ons vandaag.

Na een intensieve dag, met een twee uur durige taalbeheersing en drie uur durige politiek, kwamen Rosan en ik vermoeid aan op het station. Keurig op tijd, namelijk 16:05. Feit: ná 16:00 rijdt er om tien over heel/half een extra trein naast de normale trein van kwart over/voor –nog te volgen neem ik aan-.

Onze ervaring zegt dat de trein van 10 over midden in de reis gaat stilstaan en dat de trein van kwart over ons dan inhaalt. Daarom kozen wij ervoor om de trein van tien over vier niet te nemen. Wij zouden vijf minuten wachten op de volgende intercity en zo toch eerder in Amersfoort aan te komen.

De intercity van kwart over bestaat uit twee delen. Eén uit Groningen en een uit Leeuwarden. Die uit Leeuwarden komt eerst en de ander voegt zich er later bij. De laatste is rustiger, want alle gestreste mensen stappen gelijk in de eerste trein die ze zien. Dit gebeurt weer nu gedeelte Leeuwarden voorbij rijdt. Wij weten beter en wachten op het andere gedeelte.

Nu wij gezellig in de zon wachten op het andere gedeelte, horen we de bekende stem van een omroepster. Ze mompelt ‘Groningen’, maar onze trein heeft als eindbestemming Rotterdam/Den Haag centraal. Voor de grap zeggen we: “We zullen nog eens spijt krijgen dat we die van tien over niet hebben genomen.” “Maar niet nu, dat komt ooit nog wel eens. Dan gaan we lachen!”

Nog van de zon genietend, zie ik ineens gedeelte Leeuwarden wegrijden. Ik snap er niets van. Waar is het andere gedeelte? Na een paar lang durende minuten tik ik Rosan aan. We kijken met open mond en beseffen ineens dat dat onze trein is. We lachen, maar eigenlijk is het niet grappig. We besluiten de stoptrein van tien voor half te nemen. We lopen onder het spoor door en net als we de trap oplopen, rijdt de stoptrein weg. Dan maar wachten op de volgende. Ondertussen beseffen we het niet en lopen we vol verbazing weer terug.

Een half uur later komt de trein van tien over half. Dit keer denken we niet “We slaan deze over”. We stappen in het Leeuwarden gedeelte. Geen onnodige risico’s. Wanneer hij langzaam en piepend wegrijdt zuchten we. We rijden nog geen twee minuten of Rosan is het zat. “Ik heb nu al een hekel aan deze trein”, aldus Rosan. Ik sluit mij erbij aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s