Regenreis

Het regent en je loopt met een kapotte paraplu naar de bushalte. Het waait hard en je hebt moeite om je paraplu in bedwang te houden. Het oogt vroeg en donker, maar dat komt vooral doordat de lucht grauw en grijs is. De klokt tikt op 7:39. Nog vijf minuten wachten en de bus zou eraan moeten komen. Je schuilt onder het dak van het bushokje en ploft neer op het bankje. Voor je ligt een sloot met riet en een uitgestorven weiland waardoor het weer nog beter op zijn plaats valt.

Het lijkt wel uren te duren voordat je de bus om de hoek ziet komen. Met de OVpas in de hand loop je hem tegemoet en sein je dat je in deze bus moet. Als hij tot stilstand komt gaan de deuren traag en schokkend open en zie je tot je schrik dat de bus tot de nok vol zit. Je scant je pas, hij piept, en je mengt je in de mensenmassa. Bij de achterdeur is er een plaatsje vrij en je gaat zitten naast een brede jongeman met een leren jas en tatoeages. Het ruikt naar regen en de ramen zijn beslagen. Iedereen kijkt op hun horloge en zuchtend naar het scherm in de bus. Op het scherm staat dat de bus tien minuten vertraging heeft.

Jouw trein gaat twee minuten voor de geplande aankomsttijd weg. De volgende trein gaat over een kwartier en doet er een kwartier langer over. Het is harder gaan regenen. De bus stopt bij elke halte en staat daar minuten stil voor alle mensen die zich bij deze drukte willen voegen. Er gaan mensen in, maar niemand gaat eruit. Hoe meer minuten er verstrijken, hoe chagrijniger de gezichten gaan staan.

Dan komt het station in zicht. Mensen beginnen te dringen en ook jij probeert op te staan. Mensen duwen en voordat jij eindelijk op kan staan, zijn de meeste mensen de bus al uit. Je scant je OV en roept nog een groet naar de buschauffeur over je schouder. Wanneer je bus uitloopt regent het nog steeds. Iedereen om je heen heeft grote paraplu’s. Je haast je naar het perron terwijl je de grote plassen ontwijkt. Bij de ingang duwen mensen de Spits in je handen en met de Spits in je tas proppend ren je naar je perron. Voorzichtig maar snel loop je de trap af en hoopt dat de trein er nog staat. Je hoort gefluit en ziet de trein staan. De conducteur staat er geïrriteerd bij en stapt in. Je rent naar de deuren en glipt naar binnen terwijl de deuren achter je rug dichtvallen.

Advertenties

Een gedachte over “Regenreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s