Tweejarig kind rookt

Ik ben erg blij met de mededeling dat een tweejarig kind gestopt is met roken. Wat een goed nieuws! En het is geeneens 1 januari. Zal hij het lang volhouden? Heeft hij genoeg pleisters en potten snoep in huis gehaald om het vol te houden?

Wat is dat nou voor een nieuws, een tweejarig kind dat gestopt is met roken. Dat is toch zot! Dat kind beseft geeneens dus wie is hier verantwoordelijk voor? De ouders. Ik vond het nieuwtje op nu.nl.
Hij heet Ardi Rizal en komt uit Indonesië. Het begon toen hij achttien maanden oud was. Nu rookte hij er 40 per dag, dat hij die stokjes vast kan houden met die baby handjes van hem. Van één sigaret tot 40 in zes maanden, en dat terwijl het kind in kwestie twee jaar is. Ik herhaal het nog maar eens. Arme Ardi, hij slaat met zijn hoofd tegen de muur als hij niet aan zijn nicotineshot komt. Kinderen zijn tegenwoordig ook zo verwend!

Onze grote vriend houdt van zingen en zijn therapisten zeggen dat hij nooit zanger kan worden als hij doorrookt. (Hij is wel ambitieus, al op zijn tweede weten dat hij zanger wilt worden.) Ook krijgt hij video’s te zien wat tabak allemaal met je doet. Ze leiden hem af met speelgoed zodat hij niet aan sigaretten denkt.

Het bewijst maar weer eens dat roken een echte tijddoder is, want het jochie zijn ouders werken de hele dag op de markt en Ardi zoekt nog geen troost in de drank, maar in de sigaretten. Dat kan ook natuurlijk, als het hem helpt.

Advertenties

3 gedachtes over “Tweejarig kind rookt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s