Geen ‘Ho’ voor homo’s

In de scholengids van ‘de Passie’ in Amsterdam was een passage geschreven waarin stond dat er geen homoseksualiteit te vinden was op deze school. Want daar doet ‘de Passie’ niet aan, dus de leerlingen en docenten ook niet. Ook School met de Bijbel in Emst zette een docent op non-actief omdat de docent er openlijk voor uitkwam dat hij een relatie had met een man. Waar moet het heen met deze wereld als de homoseksuelen vanwege hun geaardheid ontslagen worden? Ik vind dat homoseksuele docenten of leerlingen niet van school verwijderd mogen worden.

Ten eerste functioneren homoseksuele personen niet anders dan hetero’s. Het is niet zo dat mensen die op hetzelfde geslacht vallen, geen melk en brood bij de supermarkt kunnen halen, laat staan de lessen volgen op school. Nergens blijkt uit dat homoseksuele leerlingen slechtere cijfers halen dan de leerlingen die toevallig wél op het andere geslacht vallen. Waarom zouden homoseksuele docenten slechter lesgeven dan de heteroseksuele docenten? Docenten worden opgeleid om objectief les te geven, dus geen enkele homoseksuele docent zal niet de leerlingen ‘hersenspoelen’. Als hij dat wel doet, dan mag hij daar wel op aangesproken worden op het feit dat hij niet goed les geeft. Dit is wat anders dan enkel op het feit dat hij homoseksueel is.

Daarnaast is het weren en wegsturen van homoseksuele in strijd met artikel 1 van de grondwet. ‘Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.’ Dus de wet zegt letterlijk dat discrimineren niet mag en zo homoseksuelen niet anders mag behandelen dan heteroseksuelen.

Ten derde zijn er religieuze scholen die homoseksualiteit niet erkennen. Doordat de school op het geloof gericht is en het geloof homoseksualiteit niet accepteert, doet de school dit ook niet. Dat klinkt logisch in de oren, maar om nou een goede leraar te ontslaan om het feit dat hij homoseksueel is? Staat er ook niet in de Bijbel dat iedereen gelijk is en dat God iedereen lief heeft? Als een gelovige school serieus gelooft dat God alles geschapen heeft, heeft God ook de homoseksuelen geschapen en moet de school dit accepteren.

Ten slotte zou je kunnen zeggen dat er allerlei stereotiepe docenten op een school lesgeven, dat de school een reputatie kan krijgen wat negatief kan uitvallen. Als je als leerling op de basisschool, die nog vrij preuts en jong zijn, op ‘de homoschool’ gaat kijken, kan dat verkeerd uitpakken en de leerlingen afschrikken. Zoals ik al als argument gaf, kunnen noch homoseksuele noch heteroseksuele docenten slecht lesgeven. Dit is onafhankelijk van de geaardheid van de leraar zelf. De reputatie is op geen enkel feit gebaseerd.

En daarom vind ik dat homoseksuele docenten of leerlingen niet van school verwijderd of verweerd worden. Hun geaardheid heeft geen invloed op het functioneren in het dagelijks leven en het is discriminatie volgens de wet. De School met de Bijbel moet de Bijbel maar eens openen op de pagina waar staat dat God iedereen accepteert zoals diegene is en dan zullen zij ook begrijpen dat homoseksuelen in onze samenleving gewoon geaccepteerd moeten worden.

Geschreven als betoog voor het debat gegeven door IvP en Zora bij Nederlandse Literatuur.

Advertenties

3 gedachtes over “Geen ‘Ho’ voor homo’s

  1. Helemaal mee eens. En los van dat, er is ook heel wat viezigheid in de hetro wereld, partnerruil, escort, noem maar op! DIT IS LEUK!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s