Grebbelinie werkstuk

Aardrijkskunde 4havo. Een verslaglegging over de Grebbelinie. Ons werkstuk leek heel wat, de docent was zeer onder indruk, totdat hij het las. De grootste bullshit en slijmzooi. We begrepen namelijk niets van de opdracht en hebben maar wat gedaan met eigen foto’s en verslaglegging.
Ik kwam dit tegen in mijn archief en het is zeker de moeitewaard om het te posten op Levenslust.


‘Helemaal naar Grebbeliniedag

Zaterdag 16 mei was er Grebbelinie dag, overal was er wat te doen. Wij gingen een kijkje nemen bij de roofvogelshow en de bunkers in Leusden. We wilden met onze eigen ogen zien waar het Valleipark werd gebouwd. Het was een mooie dag met veel zon en geen regen. Toen we op de fiets zaten vlogen er allemaal vlinders in het bos en rende er konijntjes in het weiland. Dit werd een leuke dag! Toen wij bij theehuis Mon-Chouette aan kwamen, was het al gezellig druk. Er waren twee mensen met een uil en een valk op hun armen. Kinderen mochten deze ook op hun arm houden. Dit wilde Ilse natuurlijk ook.
Na een tijdje rond te hebben gekeken bij het theehuis, hebben we de fiets weer gepakt en zijn we naar het Valleipark gefietst.  Onderweg zagen we aan de overkant van het Valleikanaal nog bunkers. Toen we bij het Valleipark aankwamen, zijn we er even gaan kijken. Er werd nog niets gebouwd, er was alleen een zandvlakte. We besloten de wal op te gaan. Samen met camera, schrift en het natuurhandboek liepen we door het bos, te genieten van het weer  en de natuur. Toen we ongeveer tien minuten gelopen hadden, zagen we de eerste bunker. Hier hebben we wat foto’s van gemaakt. Er stond ook een bol met tekst erop over de geschiedenis van de Grebbelinie.
Na wat takjes, blaadjes en vogeltjes verder kwamen we nog een bunker tegen. Hier kon je een schietgat inzien, maar het was te klein om erin te gaan. Er achter was een looppaadje naar het Valleipark. Tussen de wal & het Valleipark is een slootje. Er was een loopbrug gemaakt, maar na een pijnlijke ontdekking bleek je er niet over te kunnen naar het Valleipark. Teleurgesteld zijn we terug gegaan door de wijk erachter naar onze fietsen. Ondanks onze aanvaring met de loopbrug was het een geweldige dag!

Reflectie

Toen we de opdracht kregen, vonden het heel erg ingewikkeld. We begrepen de opdracht niet goed en we dachten dat het onderwerp niet interessant was. We hebben de eerste paar lessen besteed aan het koppelspel en hebben de deelvragen opgezocht. Daarna viel het wat stil, omdat we het lastig vonden voldoende informatie in een hoofdstuk te zetten.
We hadden afgesproken ook nog een keer bij de Liniedijk en Valleipark te gaan kijken en om foto’s te maken. Toen we erachter kwamen dat het bijna Grebbelinie dag was, plande we het tijdstip om erheen te gaan.
De week ervoor hadden we al alles wat we konden maken in orde gemaakt, zonder dat we er waren geweest. Dit hadden we ruim van te voren af dus er was geen stress.
Op zaterdag 16 mei (Grebbelinie dag) bleven we er best lang en daarna hebben we alles in orde gemaakt en hebben het werkstuk afgerond.
Voordat we naar de Grebbelinie dag gingen dachten we dat het een klein werkstukje zou worden. Maar nu hij bijna af is, bleek het toch groter dan verwacht. Onze eerste gedachte over het werkstuk was dus niet juist, we vonden het achteraf een interessant werkstuk om te maken en dat komt vooral doordat we er zelf naar toe zijn gegaan.
De samenwerking verliep helemaal goed zonder enig conflict. We waren goed op elkaar afgestemd en deelden dezelfde mening. Ook vonden we het beiden belangrijk een mooi eindresultaat te leveren. We hebben ieder evenveel gedaan en er ook evenveel tijd ingestopt. We zijn dan ook erg tevreden met het resultaat, maar of we ook tevreden zullen zijn met het cijfer…’

We hadden wel het hoogste van de klas, maar het kwam neer op een 7-. Schande.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s