Zomerlust

De bomen hebben bladeren, liefst zo groen mogelijk. De temperatuur stijgt tot minimaal 25 graden. De zon schijnt 14 uur per dag. De ijscokar verkoopt citroenijs.

Het is duidelijk zomer en dat levert de gekste dingen op. Mensen gedragen zich nou eenmaal anders zodra het van bar, met regen, naar een zonnetje gaat. Zo telt dat net zo goed voor als het voor het eerst gaat sneeuwen in de winter, dan kan men helemaal geen goed gesprek voeren met elkaar. Iedereen is in rep en roer.

Nee, het is nu al een paar dagen heerlijk weer. Het begin van deze nieuwe periode heeft nogal voor wat irritatie gezorgd. Vooral om het feit dat een week geleden het net 15 graden was, de zon scheen, maar verder er niets speciaals aan de hand was. Mensen gingen met korte mouwen lopen, het werd nog gekker: korte broeken en iedereen smeerde zich al in met zonnebrandcrème. De parasols werden uit het stof gehaald en je werd voor gek verklaart als je binnen zat.  Het was tenslotte lekker weer.

Als je dan als niet-zomers mens, binnen met warme chocolademelk, de altijd objectieve nieuwsberichten wilt zien, is het zelfs dáar niet veilig. Ze beginnen over bosbranden door de hitte -hetzij in Australië-, of door de massa mensen die naar het strand gaan. Als klap op de vuurpijl -het is al een tijd geleden, maar ik vergeet het nooit en nooit meer- zeiden ze bij het Jeugdjournaal: ‘De zon schijnt, het is warm en -nu komt het- misschien heb je al je eerste ijsje gegeten.’
WÁT? EERSTE IJSJE? Zijn ze helemaal besodemieterd. Het is amper 20 graden of je moet alweer aan het ijs. Waarom mag dat niet in de winter? En waarom mag chocolademelk niet in de zomer. Onzin.

Nu het al een tijdje zo lekker is, geniet ik er ook van, want het mag nu. Het is nu officieel zomer met échte hoge temperaturen. -Voor Nederland, op Mars is het pas warm.- Dus ik lig ook lekker in de zon. Je moet er immers wel van kunnen genieten. Hopelijk beginnen ze niet met BBQen. Dáár kan ik ook wel een artikel over vol schrijven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s