Examentraining

3-daags Examentraining Scheikunde Universiteit Utrecht met Ilse.
Onze gemiddelden zijn subliem, daar niet over te spreken, maar het is gratis (gekregen) van school dus pakken wat je pakken kunt.

De eerste dag gelijk te laat. We hadden bushalte A. Liepen de bushalte uit en wisten niet welke kant we opmoesten. Bij de bushalte zelf kwam er een meisje naar ons toe met een kaart en vroeg dezelfde weg als wij wilden weten, dus we waren nu met z’n 3e verdwaald. Lopend naar de Uithof, mensen aansprekend kwamen we bij een andere bushalte. Dit was dus niet goed. Zo wanhopig als we waren liepen we een school in. De vrouw achter de balie had het met ons te doen. ‘Ach meissie toch je zit helemaal verkeerd!’ Bleken we de verkeerde kant opgelopen te waren. (Ondertussen kwart over 9 – 9 uur begon het.) Toen we na een hele tijd op de UNI aangekomen zijn, rende er een jongen langs ons heen en schreeuwde we om hulp. Hij stopte eventjes, zei dat hij het niet wist en rende verder. Het meisje zei vrij hard ‘Dag lekkerding’ en Ilse en ik moesten lachen om de onverwachtsheid van dat afscheid. Later kwamen we hem weer tegen en waren we het toch met het onbekende meisje eens.

Om kwart voor 10 kwamen we binnen. In het kort: Alle stof kenden we al, en herinnerde we ons weer. We zien wel weer de humor in van scheikunde, en worden weer geconfronteerd hoe laag onze humor is.

Onwijs leuke klas met erg veel grappige, bespreekbare mensen.
Vooral een jongen aan de andere kant van de klas.
Een niet-aantrekkelijke kakker die echt een kop kan trekken. Een verwaand hoofd maar dan met glimlach.

 ‘Kun jij mij even die golfclubs aangeven, dan steek ik hem even in je -gnif- tas.’ zei hij met een opgezette kakstem.

De ‘scheikunde studenten’ waren allemaal een geval apart. De BHloze vrouw, waar we de leeftijd niet van kunnen schatten (tussen 23-35) maar wel met kinderen, maar toch student én scheikunde HUH
  EDIT 9 mei: Ze zei, toen Ilse perongeluk keihard ‘kutwijf’ tegen mij zei (Ilse had muziek op en het was ineens erg stil in de klas), dat we beide erg grof in de mond waren. ‘o Maakt niet uit, viel mij gewoon op.’ Ik snap niet hoe ze daar aan komt. Huh?
De ook moeilijk, schattende, lesgevende man/jongen die erg onverzorgd uit ziet, hele tijd op zijn tenen loopt en veel beweegt. Ook smijt hij met pennen en is echt chaotisch á la Povel.
De MUSE-fan. De jongen die een 06 nummer achterlaat in het schrift van Ilse, terwijl wij even een luchtje scheppen zijn.
Ten slotte de alternatieve jongen. De jongen die wij tot knap beoordelen, maar eigenlijk bang zijn dat hij gewoon hoog uitsteekt boven de rest van de klas, en dat terwijl het niveau van de klas wel ontzettend laag is. Soms neigt hij naar homo, soms neigt hij naar bezet en soms neigt hij naar ‘Jo’. Wel is hij het gesprek van de dag (en het zicht).
  EDIT 9 mei: Hij maakte de hele tijd een herhaling over een grapje. Hij had het over dat hij koffie nodig had, en dat hij suiker in zijn koffie deed voor extra energie. Ik zei dat ik koffie met suiker niet lekker vond (en verkrachting van de koffie). Dus élke keer weer, als ík de koffie voor ons ging halen omdat Ilse te lui was: ‘Vergeet de suiker niet.’ ‘Suiker in je koffie!’ Zo vreselijk, zo standaard, zo niet grappig. Stóm.

Voor scheikunde zelf is zo’n examentraining voor ons nutteloos, maar leuke bezigheid is het wel!
  EDIT 9 mei: We hadden beide, gelukkig nadat ons zelfvertrouwen en verwaandheid te proeven was in het lokaal, toch een goed cijfer voor ons examen.

Advertenties

Een gedachte over “Examentraining

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s