Vulkaan vs. Boedapest

Zoals het nu groot in het nieuws staat, zo belangrijk is het voor ons. De vulkaan uitbarsting in IJsland. Een prachtig fenomeen, dat is toe te geven. Ik ben een -giga- fan van natuur’geweld’. Natuurrampen, daar kan je mij wakker voor maken. Hoe afhankelijk wij zijn van de natuur, bewonderingswaardig. Er barst een vulkaan uit, die relatief dichtbij ligt het kwetsbare deel van de aarde, en de mens is van zijn apropos. Nog geen 100 km kunnen wij nu fatsoenlijk reizen, mensen stranden in landen waar ze niet welkom zijn. Allemaal door de grenzen die de mens heeft ‘aan’gelegd.
Waarom de vulkaan is gebarsten is duidelijk. De twee continentale aardplaten, Euraziatische Plaat en de Noord-Amerikaanse plaat, schuiven uit elkaar. Magma komt uit de mantel omhoog en er ontstaan vulkanen. IJsland is een vulkaan in zijn geheel. Door deze uitbarsting is er een aswolk in de lucht gekomen en de wind stond toevallig onze kant op. De mens is hier niet op berekend, vooral de vliegtuigen niet, dus alles ligt stil.
Mijn idee is dat IJsland even met God heeft gepraat, gesmeekt, gebeden om een vulkaanuitbarsting én windrichting onze kant op, om ons zo te treiteren met het faillissement van de IJslandse bank ‘Landsbanki’.

Welnu, het feit blijft dat ik en Michiel 01/05 vertrekken naar Boedapest. Vanavond zijn enkele vliegtuigen vertrokken en ik denk ook niet dat de afhankelijke mens zo lang zonder luchtverkeer kan, maar als je reëel denkt, ziet het er sober uit. De vulkaan ernaast, waar al de geruchten over rond zijn gegaan, staat ook op springen. De bom barst vast deze week en dan gaan de vliegtuigen wéér niet. Zo kunnen wij niet met het vliegtuig naar Boedapest. Wat zijn de opties? Huilen, krijsen, lachen, gillen? Of gewoon met de trein, auto, bus of de benenwagen? Wat vast staat is dat wij hoe dan ook, naar Boedapest gaan!

Een gedachte over “Vulkaan vs. Boedapest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s