Vakantie planning

Hoe kan je goed en duidelijk je vakantie inplannen zonder dat je dubbele afspraken maakt of je iets vergeet?

Iedereen heeft er wel last van. De vakantie komt eraan en jij wilt rust combineren met leuke dingen doen. Je hebt maar één week vakantie, kies je er voor om alleen te rusten en bij te komen (Wat ik liever doe tijdens schooltijd/weekenden) of wil je liever je sociale leven op peil houden? Kortom, lees en besluit.

Het op peil houden van je sociale leven is interessant voor mensen die het druk hebben in het doorgaans leven. Als je bijv. hard werkt, geen vrije tijd hebt (Mag ook als je wél vrije tijd hebt, maar dat besteed aan jezelf; wat een goed idee is om tot rust te komen) of als je vrienden het druk hebben of geen vrije tijd hebben (Of zíj besteden dit alleen aan zichzelf. Bedenk wel of ze je dan wel te vriend wil houden, die egoïstische mensen). Bel, sms al je vrienden om een afspraak te maken. Corrigeer, dicteer en reguleer alle plannen van je vrienden zo dat je rooster vol is met afspraken.
Maandag 13.00 vriendin A lunchen. 18.00 Uit eten met lief en 22.00 Discotheek met vriendin B.
Geen vrije dagen, elke dag 24 uur met vrienden. Jij wordt er waarschijnlijk gek van, maar naar je vrienden hoef je voor de komende maanden niet meer om te kijken.

De rustige, relax, chill vakantie slaat door naar de andere kant. Elke dag uitslapen tot 14.00 uur. In je pyjama lekker rustig de krant lezen met een kopje koffie/thee en een lekker ontbijtje. Eindigt met dit ontbijtje (Als de krant uit is) pas om 16.00. Dan kleed je je om, doucht en gaat uitgebreid voor jezelf koken. Dekt de tafel, praat met je hond/kat/vogel/cavia en geniet van je eigen, heerlijk diner. Beloont jezelf elke dag met een toetje en settelt jezelf daarna op de bank. Elke avond dezelfde vreselijke romantische, komische, drama films. Heerlijke vakantie. Helaas ben je na deze week 5 kilo aangekomen, weet je niet dat het kabinet bijna gevallen is en kennen je vrienden je naam niet meer. Maar hé, jij en je hond/kat/vogel/cavia zijn beste vrienden.

Treur niet, het is vakantie. Dáár gaat het om.

Advertenties

Een gedachte over “Vakantie planning

  1. Haha leuk geschreven :P Ik denk dat in zo’n geval de gulden middenweg het beste is ;) Een beetje tijd voor jezelf en een beetje tijd voor je vrienden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s